Parkour Øvelse – Catleap

Parkour øvelse: Sådan laver du Catleap

Catleap anvendes til at lande i klatrestilling øverst på en mur. Denne position kan anvendes, når man ikke kan komme op på muren med wallrun eller precision. Catleap kan også anvendes, når man skal ned fra en høj mur.

Cat Leap Parkour
Catleap anvendes til at lande i klatrestilling øverst på en mur eller anden forhindring.
Setup

Til catleap skal der anvendes en mur med en grov overflade, så fødderne ikke skrider ned. Muren skal være så høj, at det er muligt at hænge i klatrestillingen.

Udførelse af Catleap
  • Løb lige mod muren.
  • Sæt kraftigt af på det ene ben ca. 1,5 meter fra muren og saml benene i luften og sigt med benene mod muren i hoftehøjde.
  • Land med tæerne på muren og affjedr, idet hænderne griber fat i kanten af muren. Forsæt affjedringen, indtil klatrepositionen er nået.
Forøvelse

Start med at hænge i klatrestilingen på muren, og få en fornemmelse af at kunne presse fødderne ind på muren ved at placere fødderne i hoftehøjde.

Problemstilling
  • Det kan ofte være et problem, at man ikke får benene højt nok op. Hvis dette er tilfældet, kan man ikke presse sin tyngde ind i muren, men denne vil i stedet presse kroppen nedad, hvilket gør, at fødderne skrider. Sørg derfor for at få fødderne placeret i hoftehøjde.
Træning i gymnastiksalen:

Trin for trin:

1) Start indøvelsen med at sætte en relativt hård kilemåtte op af ribberne.

2) Lad eleverne hænge i klatrepositionen med fødderne mod kilen og hænderne om en ribbe.

3) Erstat kilen med en tynd, flad måtte. Spænd den fast, hvis det er muligt.

4) Gentag øvelsen med at hænge i klatrepositionen.

5) Lad dem tage tilløb til øvelsen, og giv dem eventuelt mulighed for at springe ind i catleap med afsæt på en stepbænk.

Mangler du en øvelse eller har du brug for eksperthjælp? Så kan du booke en instruktør fra JIYO til privatundervisning eller gruppe undervisning / workshop.

God fornøjelse med din parkour træning. 🙂

Se video om Parkour øvelsen Lazy Vault herunder

Afspil video om Laxy Vault - Parkour med Team JIYO