Parkour Øvelse – Tic Tac

Parkour øvelse: Sådan laver du Tic Tac

Tic Tac er et stilet move, som ser imponerende ud, og samtidig er utrolig effektivt. I et tic tac sætter man af fra en væg og bruger afsættet til at springe op over en forhindring. Når man har godt styr på et tic tac, kan det udføres over meget høje forhindringer.

Parkour - Tic Tac
Tic Tac er en parkour teknik, hvor du bruger en mur eller anden forhindring, til at lave afsæt med fødderne for at nå til et andet punkt. Fra A til B med afsæt fra muren.
Setup

Et tic tac bør kun udføres på skridsikre vægge, som er over brysthøjde på udøveren.

Udførelse af Tic Tac
  • Du stiller dig et stykke fra den udvalgte væg og gennemgår bevægelsen i hovedet.
  • Du løber hen til forhindringen i et tempo, hvor du føler, at du kan styre fremdriften. Fremdriften mod muren skal omsættes til opdrift, som skal føre dig over forhindringen. Det er vigtigt, at dit tilløb foregår i et skråt tilløbsstykke, så du lettere kan fortsætte i en skrå bue over forhindringen.
  • En meter til halvanden meter fra væggen sætter du af med det yderste afsætsben, så du med god fart og højde kan træde fra på væggen med det inderste ben. Her er det vigtigt, at du får nok opdrift i en skrå retning, så du ikke lander på forhindringen eller i værste fald ramler ind i denne.
  • Sørg for at få tilpas med højde i afsættet fra væggen, og træk herefter benene godt op til brystkassen, så du lettere får kroppen over forhindringen.
  • Når du kan se landingen, og din krop har passeret forhindringen, skal du lade benene søge landingen, affjedre i denne og skille benene let, så du kan fortsætte dit videre flow.
Forøvelse

Find dig en god, skridsikker mur eller væg. Dette vil typisk være én som den på billedet, der er en solid murstensmur. Start nu med at løbe hen til muren, og sæt af uden at have en forhindring at skulle passere. Derefter bør man udvikle øvelsen ved at stille større og større forhindringer op ad den.

Problemstilling
  • Vær sikker på, at muren/væggen er skridsikker, så du ikke glider i afsættet. Afprøv derfor altid væggens skridsikkerhed, inden du går i gang.
  • Sørg for god op/fremdrift, for ellers kan du være uheldig at ramme forhindringen under overgangsfasen.
Træning i gymnastiksalen:

Trin for trin:

1) Start indøvelsen ved at sætte en relativ hård måtte op af ribber eller en væg. Brug eventuelt en måtte til landingen, da det kan være svært at kontrollere bevægelsen efter afsættet fra måtten.

2) Sæt en forhindring op, som eleverne skal forcere. Brug evt. en tynd måtte, der holdes ind mod måtten af underviser, eller sæt en skumplint foran. Med skumplinten er det muligt at variere højden.

3) Hvis der er en solid og ubenyttet væg tilgængelig, kan eleverne til sidst forsøge på denne over samme forhindring som tidligere.

Parkour spring - øvelser i parkour

Mangler du en øvelse eller har du brug for eksperthjælp? Så kan du booke en instruktør fra JIYO til privatundervisning eller gruppe undervisning / workshop.

God fornøjelse med din parkour træning. 🙂

Se video om Parkour øvelsen Lazy Vault herunder

Afspil video om Laxy Vault - Parkour med Team JIYO