Parkour Øvelse – Reverse Vault

Parkour øvelse: Sådan laver du Reverse Vault.

Reverse vault er en cool bevægelse, som ofte bruges til at variere sit flow med. Den kan både udføres i et run over en plan overflade, men også ud i et drop, dvs. over en forhindring, hvor der er langt ned på den anden side. Reverse er samtidig et af de sværeste vaults, da det indeholder en rotation.

Reverse Vault - Lær Parkour med Team JIYO
Lær Reverse Vault, som er en cool teknik at kunne, hvor du roterer over din forhindring.
Setup

Trænes bedst på skridsikre overflader, som er over 30 cm brede. Når man har styr på bevægelsen, kan det dog også udføres på rails. Reverse bør trænes på en forhindring i hoftehøjde.

Udførelse af Reverse Vault
  • Bestem først hvilken vej du vil rotere kroppen, når du skal over forhindringen. Afsætshånden er den hånd, som er til den side, som du vil rotere til.
  • Sæt afsætshånden på kanten af overfladen (grib eventuelt fat heri), og placér støttehånden ca. to håndsbredder længere inde på forhindringen.
  • Sæt af med samlede ben og hop over forhindringen, mens du roterer, så ryggen er først ovre. I afsættet kastes benene opad i en bue rundt om afsatshåndens side, hvilket hjælper kroppen med at holde sig oppe og få rotation.
  • Afsætshånden slipper samtidig overfladen i afsættet, mens du støtter på den anden hånd.
  • Drej så du ser landingen, og hold benene samlet og let bøjede, mens højre hånd hjælper dig med at holde balance, skubber af i en roterende bevægelse og hjælper med rotation.
  • Når du ser landingen, kan du sprede benene let, så du kan lande ubesværet og med fuld kontrol.
Forøvelser

Det er ofte rotationen, der volder problemer. Start med at lande oppe på forhindringen, så du vænner dig til bevægelsen. Når du er tryg ved forøvelsen, kan du give mere og mere fart og lade benene svinge så meget over, at du kan mærke, at du bliver båret over. Lad venstre hånd blive på overfladen, indtil du er så langt ovre, at du automatisk slipper og lander på jorden.

Problemstilling
  • Hvis der er problemer med rotationen, kan du sikre dig ved at sætte hånden omvendt i, dvs. med fingrene pegende ud mod dig selv. På den måde får du bedre mulighed for at skubbe af med denne.
Variationsmuligheder

One-handed Reverse vault:

Udføres ved, at man udelukkende sætter den bærende hånd på forhindringen. Sæt af fra jorden en smule før, at du placerer hånden på afsatsen. Når du placerer hånden på afsatsen, sørg da for at hånden er drejet en smule mere med uret end ved et normalt reverse vault

Se video om Parkour øvelsen Lazy Vault herunder

Afspil video om Laxy Vault - Parkour med Team JIYO