Parkourbane

Med en Parkourbane, kan du styrke lokalsamfundet gennem bevægelse og eventyr!

I parkour handler det om, at se muligheder for bevægelse overalt. Så hvorfor bygge en parkourbane, hvis parkour handler om at træne dér hvor man ser muligheder i byens rum?

Hvorfor træner I ikke bare i byen, er det ikke hele meningen med parkour?

Hvis vi havde en krone for hver gang vi fik det spørgsmål., så…. 😉 

Så ja, det er korrekt, jo bedre og mere erfaren du bliver til parkour, desto mere “trænet” bliver dit øje og din krop til at se muligheder omkring dig.

MEN…. dengang vi startede med at træne parkour tilbage i starten af 2000, der skulle vi ofte bruge en del transport tid, fordi der på parkour location 1 kunne trænes A, B og C.

Men vi skulle til Parkour Location 2 for at træne D, E, F og H.

Derfor giver det super god mening, at designe, udvikle og bygge en parkourbane – for så får du pludselig ét sted, hvor du kan samle alle øvelser ét sted – og dét giver god mening.

Samtidig kan du sørge for, at sikkerheden er i top ved at bruge sikkert underlag, så man minimerer skader og uheld på parkourbanen.

 

Specialister i at designe parkourbaner

Hos JIYO er vi eksperter i at designe og udvikle parkourbaner, der fremmer både fysisk sundhed og fællesskabsfølelse for børn og unge i alle aldre.

Hvad er en Parkourbane?

En parkourbane er et specialdesignet område, der tilbyder en mangfoldighed af muligheder for kropslig udfoldelse og kreativitet. Parken er udstyret med forskellige former for udfordringer, som børn og unge kan udforske gennem parkour.

Disse udfordringer kan variere fra simple forhindringer til komplekse baner, der kræver teknik og koordination. De tilbyder en sikker og inspirerende ramme, hvor alle kan udfordre sig selv, uanset evner og erfaring.

Hvorfor er Parkourbaner vigtige?

Parkour baner skaber ikke kun en arena for fysisk udfoldelse; de er også et sted, hvor børn og unge kan opbygge selvtillid, udvikle sociale færdigheder og lære vigtige livslektioner. De lærer at sætte sig mål, håndtere nederlag og fejring af succeser.

Parkour handler om mere end bare at springe fra A til B; det handler om at overvinde forhindringer – både fysiske og psykiske.

Dansk parkour - Parkour i Danmark - JIYO
JIYO Parkour Parken var verdens første, officielle Parkour Park. Parken blev designet af Team JIYO i tæt samarbejde med By & Havn samt Kragh & Berglund.

Parkourbaner i dit lokalsamfund

Etableringen af en parkour bane i dit lokalsamfund kan have mange positive effekter. Ikke alene vil det give de lokale børn og unge en meningsfuld fritidsaktivitet, men det kan også bidrage til at styrke lokalsamfundet som helhed. En parkour bane ( eller parkour park ) kan blive et samlingspunkt, hvor forskellige generationer mødes, og nye venskaber skabes.

Sådan designes og udvikles en Parkour Bane

Design og udvikling af en parkour bane er en proces, der kræver dygtighed og indsigt.

Det er vigtigt at skabe et miljø, der både er sikkert og udfordrende, og som appellerer til en bred vifte af aldre og evner. Vores team har mange års erfaring i design og konstruktion af parkour baner.

Vi inddrager lokalsamfundet i designprocessen for at sikre, at parkourbanen opfylder lokale behov og forventninger.

Hvorfor skal din kommune eller forening investere i en Parkour Bane?

At investere i en parkour bane er en langsigtet investering i dit lokalsamfund. Det er en investering i børn og unges sundhed, trivsel og personlige udvikling. En parkourbane kan forvandle ubenyttede eller forsømte områder til aktive og levende fællesskaber. Det er et stærkt signal til de unge om, at de er værdsat, og at deres fritidsaktiviteter tages alvorligt.

Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan en parkour bane kan gøre en forskel i dit lokalsamfund, så kontakt os.

Lad os sammen skabe rum for leg, udfoldelse og fællesskab.

Så uanset om du er en kommune, en forening eller blot en engageret borger, der ønsker at se positive ændringer i dit lokalområde, så lad os hjælpe dig med at bringe drømmen om en parkourbane til virkelighed.

For med en parkourbane bliver hver dag en opdagelsesrejse, fyldt med eventyr, fysisk aktivitet og læring.

Parkour Workshop
Parkourbanen er det centrale mødested for en masse børn og unge, hvor de kan samles og dyrke fællesskabet.
 

Team JIYO er på verdensplan et af de mest erfarne firmaer inden for design og rådgivning af parkour baner, parkour anlæg, parkour parkour og parkour redskaber.Team JIYO har designet mere end 15 parkour parker / parkour anlæg i Skandinavien og har rådgivet adskillige arkitekter, kommuner, institutioner og virksomheder, der har berøringsflade med parkour eller andre idræts- eller sundhedsfremmende projekter.

Af parkour byggeprojekter kan blandt andet nævnes:

  • JIYO Parkour Park, Ørestad – Verdens første officielle Parkour Park
  • Viborg Trial- og Parkourpark
  • Kolding Parkourpark
  • Hørsholm Parkourpark
  • Oslo Parkourpark, “Verdensparken
  • Playspot – modernisering af 5 forskellige skoler
  • Sundbyvester Plads, Amager
  • Farum Parkour -og Calisthenics Park
  • Airtrixx (indendørs center i København)

Har du overvejet at anlægge en parkour bane eller et parkour anlæg i din by eller står du med et projekt og mangler professionel rådgivning, så kontakt os og hør nærmere om, hvad vi kan tilbyde dig.

Filmen herunder viser tilblivelsen af JIYO Parkour Parken, som en del af dokumentarfilmen “MY PLAYGROUND”. Filmen er produceret af filminstruktør Kaspar Astrup Schröder.

Afspil video om Parkour i København - Amager Strandpark Parkour Spot

Hyr en parkour specialist, hvis I overvejer en parkourbane

Som Pionererne indenfor parkour i Danmark, er vi nogle af de mest erfarne på området. Har du et projekt, hvor I overvejer en parkourbane, så kontakt os. Mange køber desværre “katten i sækken” ved at betale et “legetøjsfirma” for at levere noget, der intet har med parkour at gøre – så om ikke andet, så giv os et ring, så kan vi altid kigge på jeres projekt og rådgive jer.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Testimonials

MC Clemens
MC ClemensRapper & Musiker
Læs mere
"Team JIYO er de hotteste, flotteste og mest utrolige drenge, man nogensinde kan placere i en abezoo. Mine varmeste anbefalinger og tak for en kæmpe indsats i mine to seneste musikvideoer "Vi Ejer Natten" og "Har Det Godt"
Hadi Ka-Koush
Hadi Ka-KoushSkuespiller & TV vært
Læs mere
”Jeg har fulgt JIYO gennem mange år – det er SÅ SINDSSYGT hvad I har opnået indenfor jeres felt og jeg må tage hatten af for det i formår at præstere gang på gang!"
Jan Gintberg
Jan GintbergKomiker
Læs mere
"Det I ka´ er altså VIRKELIG noget andet end gymnastik fra da jeg var dreng…..
Kronprins Frederik
Kronprins FrederikHans Kongelige Højhed
Læs mere
“Jeg har haft fornøjelsen af at opleve Team JIYO flere gange og må sige, at jeg virkelig er fascineret af den måde I bevæger jer på. Nogle af jeres teknikker minder lidt, om dengang jeg selv var frømand."
Christian Stadil
Christian StadilDirektør For Hummel
Læs mere
“Det der gør at Team JiYo adskiller sig fra andre er, at de er så aktive. Og så er det nogle kloge guys, udover de både kan danse, slås og lave parkour. Irriterende multitalenter på den rigtig fede måde!”
Bent Fabricius-Bjerre
Bent Fabricius-BjerreMusiker
Læs mere
“Meget flot artistnummer og meget flot koreograferet!”
Bubber
BubberTv-Vært
Læs mere
“Der er vist ingen tvivl om, at Team JiYo er mestre i cirkelspark og så også lige det der med saltoerne!”
Etta Cameron
Etta CameronMusiker
Læs mere
“I var utrolig seje og fantastiske. I får et STOOORT 5-tal af mig!”
Anders Lund Madsen
Anders Lund MadsenKomiker & Kommentator
Læs mere
“Det er altså dejligt at se dise kroppe i leg, man får jo helt lyst til at dyrke parkour!”
Tidligere
Næste