OM FREERUNNING

På denne side kan du læse om Freerunning, historien bag og hvordan Freerun adskiller sig fra Parkour.

Frihed, kreativitet, udholdenhed – det er kerneelementerne i “Freerunning”. Gennem disciplinen skubber “Freerunners” grænserne for, hvad der er menneskeligt muligt, udforsker deres omgivelser på utraditionelle måder, og omdefinerer vores forståelse af det urbane landskab.

Hvad er Freerunning?

Freerunning, også kendt som Freerun, er en disciplin, der udspringer af Parkour. Hvor Parkour fokuserer på at navigere fra punkt A til B så hurtigt og effektivt som muligt, sætter Freerunning fokus på kreativitet og frihed. Freerunners benytter komplekse akrobatiske øvelser og tricks for at interagere med deres miljø – ikke blot som en måde at komme rundt på, men som en form for kunstnerisk udtryk.

JIYO laver Wallflips
Udøvere af Freerunning kaldes for "Freerunners". I Freerunning handler det om, at udføre akrobatiske spring og bruge byen. Hvor parkour handler om at komme hurtigst og mest effektivt fra A til B, er omdrejningspunktet i Freerunning mere den akrobatiske leg. Der afholdes konkurrencer og verdensmesterskaber i Freerunning. Her har Team JIYO ofte vundet eller været på podiet.

Freerunners: Atleter og Kunstnere

Freerunners er ikke blot atleter, de er også kunstnere. De ser byen som deres lærred, og deres bevægelser som penselstrøg, der skaber et billede af kraft, smidighed og mod. En Freerunner ser ikke en mur som en forhindring, men som en udfordring og en mulighed for at udforske nye måder at bevæge sig på.

Disse atleter søger at bryde barrierer – både de fysiske i deres omgivelser og de mentale inden for dem selv. De konfronterer frygt og presser deres kroppe til det yderste for at opnå bevægelser, der virker nærmest overnaturlige for almindelige tilskuere. Men for en Freerunner er det netop det – naturligt.

Kom i gang med Freerunning

Det er vigtigt at starte forsigtigt, ideelt set under vejledning af en erfaren træner. Start med de grundlæggende bevægelser og byg din styrke, smidighed og balance op. Og husk: Freerunning handler ikke om at konkurrere med andre – det handler om at konkurrere med dig selv, om at presse dine egne grænser og overvinde dine egne forhindringer.

I sidste ende handler Freerunning om meget mere end de imponerende spring og akrobatiske tricks. Det er en livsstil, et middel til selvudfoldelse, og en måde at opleve friheden på. For en Freerunner er hele verden en legeplads, og kun fantasien sætter grænser for, hvad der er muligt.

Testimonials

MC Clemens
MC ClemensRapper & Musiker
Læs mere
"Team JIYO er de hotteste, flotteste og mest utrolige drenge, man nogensinde kan placere i en abezoo. Mine varmeste anbefalinger og tak for en kæmpe indsats i mine to seneste musikvideoer "Vi Ejer Natten" og "Har Det Godt"
Hadi Ka-Koush
Hadi Ka-KoushSkuespiller & TV vært
Læs mere
”Jeg har fulgt JIYO gennem mange år – det er SÅ SINDSSYGT hvad I har opnået indenfor jeres felt og jeg må tage hatten af for det i formår at præstere gang på gang!"
Jan Gintberg
Jan GintbergKomiker
Læs mere
"Det I ka´ er altså VIRKELIG noget andet end gymnastik fra da jeg var dreng…..
Kronprins Frederik
Kronprins FrederikHans Kongelige Højhed
Læs mere
“Jeg har haft fornøjelsen af at opleve Team JIYO flere gange og må sige, at jeg virkelig er fascineret af den måde I bevæger jer på. Nogle af jeres teknikker minder lidt, om dengang jeg selv var frømand."
Christian Stadil
Christian StadilDirektør For Hummel
Læs mere
“Det der gør at Team JiYo adskiller sig fra andre er, at de er så aktive. Og så er det nogle kloge guys, udover de både kan danse, slås og lave parkour. Irriterende multitalenter på den rigtig fede måde!”
Bent Fabricius-Bjerre
Bent Fabricius-BjerreMusiker
Læs mere
“Meget flot artistnummer og meget flot koreograferet!”
Bubber
BubberTv-Vært
Læs mere
“Der er vist ingen tvivl om, at Team JiYo er mestre i cirkelspark og så også lige det der med saltoerne!”
Etta Cameron
Etta CameronMusiker
Læs mere
“I var utrolig seje og fantastiske. I får et STOOORT 5-tal af mig!”
Anders Lund Madsen
Anders Lund MadsenKomiker & Kommentator
Læs mere
“Det er altså dejligt at se dise kroppe i leg, man får jo helt lyst til at dyrke parkour!”
Tidligere
Næste